Born: 15-1-98
Sire: INTUCH AMCH LUXCH
Bandsmans Why Not
Dame:
SUCH FINUCH Res-WW 98
Art Deco US Bunny

Owner: Ulla Jarlbring, Boden
Unfortunately there is no english text about Elton yet. Scroll down and you'll see some picture on him, at least.
Elton kom till oss som tio veckors valp. Lockig och ullig med lång svans och stora öron. Vad skulle det bli av denna yngling?
En fantastisk hund på alla sätt skulle det visa sig! Mycket trimning krävdes, men när ullen stävjades visade det sig att han hade en fantastiskt sträv och svart päls. Att han var utmärkt konstruerad skulle också snart visa sig.
Utställningsdebut blev som valp på SSK i Skellefteå i augusti 1998. Elton blev BIR valp och BIG 4 bland nästan 30 valpar! Detta gav oss en fingervisning om framtiden.


© Hassan Hills

© Hassan Hills
Som vuxen blev han BIR och BIG 4 på sin första SKK utställning i Boden mars 1999, det var extra roligt eftersom det var på hemmaplan.
Han blev också BIR samma sommar i Österbybruk på SKK med res i gruppen. Vilken start på karriären i utställningsringen!
Samma år tog Elton sitt tredje cert (och BIR) i Svenstavik och blev Such, 18 mån. gammal. Dessutom blev han BIG 2 på denna utställning.
Sommaren gick och Eltons BIR hopade sig, bla blev han BIR och grupp 3:a på SSPK utställningen i Umeå i September 1999.
Vi åkte till Stora Stholms utställningen i december. Det var en Nordisk Vinnarutställning och ja, Elton blev BIR (med en fantastisk kritik!) och Nordisk vinnare bland 41 st S/S anmälda. Vilken känsla!!!
Alla hans framgångar i utställnings ringarna 1999 gjorde att han blev årets svart/silver -99 och årets svenskfödda svart/silver -99. Detta var en prestation som vi absolut inte räknat med - men oj så roligt!
2000 blev Elton BIR på SSPK på "lilla Sthlm" och placerad som BIG 1! Även denna gång fick han en topp kritik! Den placeringen och NordV-99 är de meriter vi verkligen sätter högt!
Under sommaren 2000 blev det ytterliggare CERT, bla i Finland och Norge. Elton blev NordUch.

2001åkte vi till Danmark och CERT var vårt - Elton blev DKUch!
Vi ville så gärna ha honom till IntUch och det blev han också under 2001 då han tog BIR och CACIB i Uleåborg för P. Heikkinen- Lehkonen i oktober. Detta var Elton verkligen värd!

Elton har idag 14 CACIB och 23 CERT i våra nordiska länder. Hans senaste merit i utställningsringarna är FINV-02 då han blev BIR på Helsingforsutställningen i dec.-02.

© Hassan Hills
Elton har lämnat fantastiska avkommor på få kullar. Han har i dagsläget avkommor med 15 champinatstitlar och vinnartitlar, flera med dubbelchampionat. Avkommor har exporterats/fötts i Sverige, Norge Island, Danmark, Spanien och Ryssland. Flera avkommor väntar dessutom på att ta sina sista CERT under 2003 för att kunna titulera sig SUch!

De få gånger Elton haft avelsgrupper på utställningar har placeringarna varit otroligt fina. De är : BIG 1 (SKK Österbybruk 2001) BIG 3 (Stora Stockholm 2001) BIG 1 (SSPK Österbybruk 2002) BIG 5 (SKK Österbybruk 2002).

Elton är på många sätt en fantastisk hund. Vi är måna om att han ska få vara - just - hund. Vi tar långa skogspromenader och han lever ett högst "vanligt" liv med familjen. Elton gillar att jobba, är väldigt lättlärd, och övar gärna själv när vi är ute. Han stannar och väntar på inkallning, kommer som ett skott och upprepar övningen....Vi tränar lite sök och han vet exakt vad han ska göra, letar med frenesi och hittar det han ska. Vi planerar att öva mer systematiskt till våren för att kanske kunna ta oss till en LP1 om det är möjligt.
Hemma är Elton alltid med i köket. Vi har bestämt att han inte tigger utan att han är KOCK: som sådan måste man ju provsmaka så att det blir bra, eller hur...?!
Elton är mycket schnauzer. Han kastar sig inte i famnen på alla, avvaktar en stund med att se vad varje person går för, men den han gillar tar han verkligen till sitt hjärta. Veterinären är OK men inte kul. Alltså äter Elton inte godis där, hans integritet gör att han inte säljer sin själ för en Frolic i utbyte mot en vaccination tex!
Det allra värsta är att bli trimmad. Elton uthärdar, men gömmer sig när det skramlar på trimbordet. Kanske slipper han denna gången!
Han är snäll och go, lekfull med ambitioner att bli fotbollsspelare i nästa liv. Inga bollar går säker för honom och fotbollar är allra bäst. Han rullar och fintar övriga medspelare, bollen är absolut bästa leksaken.

Som utställningshund har Elton blivit världsvan. Bil, båt, flyg, tåg - inget är honom främmande. Han för sig väl i alla sammanhang, inga problem att traska i storstad eller på landet. Elton har dessutom en egenskap som säkert har hjälpt honom i hans utställningskarriär: Han fullkommligt älskar att visa upp sig. När det är utställning sträcker han upp sig och showar ordentligt! Utställning är bland det bästa han vet! Elton är definitivt en alltigenom fantastisk hund!

Ulla Jarlbring
Top
Eltons mor/Eltons mother:

© Hassan Hills

Eltons mor/Eltons mother - SUCH FINUCH Res-WW 98
Art Deco US Bunny
"Bunny" (Bitch)

Born:
15-1-96
Sire: INTUCH BELGCH HOLLCH WW-95
Rampage Rare Commodity
Dame: INTUCH BELGCH WW-95
Bandsman's Chimney Sweep
Breeder:
Vera van Breusegem, Belgien